Csillagvadászok Mobil Adapter

CS.M.A. Szükséges méretek mérése

 

A Csillagvadászok Mobil Adapter kifejezetten a mobiltelefonod típusához készül. Ennek köszönhetően tudtam kivitelezni, hogy precíz és pontos legyen az adapter.


Ahhoz, hogy tökéletes legyen a mobiltelefonod illeszkedése, egy a saját tulajdonodban lévő Szilikon tokot el kell juttatnod hozzám, amibe pontosan illeszkedik a telefonod.

Fontos, hogy a szilikon tok rugalmas legyen! Lehetőleg fekete vagy sötét színű. Erre a legmegfelelőbbek a legolcsóbb pár száz forintos tokok. Külön kérésre a tokot is meg tudom oldani.

A posta a legmegfelelőbb, hisz ott levélként fel lehet adni minimális költségen a telefon tokot.

A következő képeken láthatod, mit kell lemérned és elküldened nekem email-ben a megrendeléskor a típus feltüntetésén kívül.

Fontos: mérésnél a legnagyobb átmérővel rendelkező okulárod használd, mert a kisebb okulárok minden további nélkül behelyezhető az adapter gyűrűjébe!

Fontos :ha bolygózásra is szeretnéd használni  az adaptert a legkeskenyebb peremmel rendelkező okulárod mérd le!

Fontos: a mobiltelefonod kamerájának távolságát a mobiltelefon szélétől A TELEFONT A TOKBA HELYEZVE mérd le!

A mobiltelefon hosszúexpozíciós fényképezéskor használt kamera lencse meghatározása és pontos elhelyezkedésének mérése

Mivel napjainkban egyre több kamerával vértezik fel a gyártók a mobiltelefonokat, mind mind más típusú fényképezésre alkalmas ezek a kamera modulok. Természetesen a kamera lencse beazonosítási folyamatot csakis a több kamerával rendelkező telefonok esetében kell elvégezni!

Egykamerás mobiltelefonnál csak a kamera távolságát kell megmérni a  TOKBA HELYEZETT mobiltelefon széleitől!

Meg kell találnunk melyik az a kamera amelyik hosszúexpozíciós fényképezéskor van használatban. Nincs más dolgunk, mint a mobiltelefonunk a kameraalkalmazásban manuális módra állítjuk.

Ezt a manuális beállítási lehetőséget minden gyártó másképp nevezte el: Manuális mód, kézi mód, professzionális mód, Pro mód

Miután megtaláltuk egyszerűen beállítunk egy hosszabb expozíciós időt pl: 2 másodpercet, majd egyesével letakarjuk a kameráinkat. egyértelműen ahol sötét képet kapunk, azt a kamera modult használja éjszakai hosszúexpozícióra a mobiltelefon.

Miután ez meg van, nincs más dolgunk, hogy egy tolómérő vagy mérőszalag segítségével a következő képen látható távolságokat megmérjük a mobiltelefon széleitől indulva a kameránk középpontjáig

 

Erre a két méretre van szükségünk az adapter pontos elkészítéséhez

Fontos, hogy a szilokn tok széleitől a kamera középpontjáig történjen a mérés !

Fényképezéskor használt Okulárok méretének mérése

Szükségünk van azon okulárok méretére, amivel használni szeretnéd az adapter, Ezek méreteinek meghatározása  sem bonyolultabb feladat mint az előző. Egy tolómérő vagy mérőszalag segítségével a következő méreteket kell megmérned:

 

Mérd le a legnagyobb átmérővel rendelkező okulárod milliméterben!

Fontos, hogy a legnagyobb okulárod átmérőjét mérd meg, mivel a kisebb okulárok minden további nélkül behelyezhető az adapter gyűrűbe. 

Mérd le az okulárod hosszát úgy, hogy az 1.25" vagy 2" -os fém részt már ne mérd bele!

Milyen problémák fordulhatnak elő, ha nagyon sok különböző méretű okulárom van?

Vékony peremű bolygózó okulár és egy komolyabb nagy látószögű okulár

Ritka esetben, ha használni szeretnéd a nagyon vékony peremű okulárokat bolygózni az adapterben és ezt jelzed felém, további méréseket kell végeznünk, hogy használhasd a nagyobb speciális okulárokat is az adapterrel. Ez sem lehetetlen, hisz az  okulárokon található gumi gyűrűt eltávolítva, ahova a gumi felfekszik peremre is rögzíthető az adapter, csak nagyon kivételes esetekben nem lehetséges!