A Stellarium egy ingyenes nyílt forráskódú planetárium program a számítógépéhez. Valósághű eget mutat 3D-ben, akárcsak szabad szemmel, távcsővel vagy fényképezőgéppel.

Az APT az “AstroPhotography Tool” rövidítése, és olyan, mint a svájci kés az astro képalkotás során. Nem számít, mit használ – Canon EOS, Nikon, CCD vagy CMOS astro kamera, az APT a megfelelő eszközzel rendelkezik a tervezéshez, kollimáláshoz, igazításhoz, fókuszáláshoz, keretezéshez, vezérléshez / lekötéshez, képalkotáshoz, szinkronizáláshoz, ütemezéshez, meridián átfordításához, elemzéséhez monitorozás.

A registax egy kifejezetten bolygókról készült képek és videók(képkockái) egymásra illesztéséhez készült program.  Ezt a folyamatot stack-elésnek nevezzük. Miután a képek egymásra lettek illesztve, részletesen feldolgozhatjuk a stack-elt képünket. Minden apró kis részletet elő tudunk vele varázsolni. A program részletes használatáról a leckékben segédlet található!

A  Deep Sky Stackert egy kifejezetten kezdőknek is könnyen kezelhető MÉLYÉG objektumokról készült felvételek egymásra illesztéséhez (stack-elés) készült program, amely már a korrekciós képeket is feldolgozza. Ezt a programot nagyon sokan használjuk a mélyég fényképek összeadására korrekciós képek használatával. Nagyon sokmindent IS tud, üstökös stack-elés stb. Különm leckében foglalkozok a DSS azaz Deep Sky Stacker használatával. Ha valakinél vacakol az új verzió, a Csillagvadászok Facebook csoportban megtalálja a fájl-ok menüpontban a régebbi verziót ami mindenkinél működik.

A PIPP egy olyan Windows alkalmazás, amelyet bolygóképek előzetes feldolgozására terveztek, mielőtt azokat egymásra helyeznék olyan képrakó szoftverekkel, mint például a Registax. Én mindeféle konvertálásra is ezt használom!

A SharpCap egy könnyen használható és hatékony csillagászati ​​kamera rögzítő eszköz. Dedikált csillagászati ​​kamerákkal, webkamerákkal és USB keretmegfogókkal használható.

Én ezt a távoli vezérlő programot használom. Nem csak számítógépet, hanem számítógép – mobil és mobil-mobil között is működik! Ingyenes!

Gyártó leírása: Csatlakozzon távolról a számítógéphez, legyen az az iroda másik végéből vagy a világ felénél. Az AnyDesk biztonságos és megbízható távoli asztali kapcsolatokat biztosít az informatikai szakemberek és a menet közbeni egyének számára egyaránt.