Leckék - segédletek teljesen kezdőknek az alapoktól

Ezt a segítséget annak ajánlom, aki teljesen a nulláról indul és meg szeretne ismerkedni minden a témával kapcsolatos dologgal az alapoktól.

Távcsövek beállítása, karbantartása, tárolása

Ezekben a leckékben  a távcsövekkel kapcsolatban találtok segítséget. A távcsövek tükreinek , lencséinek tisztításán keresztül a  Newton távcsövek Jusztírozásig (Kollimálás-ig) , részletesen  végigmegyünk mindenen. 

Dslr fényképezőgépes fotózás Leckék - segédletek

Ebben a menüpontban átfogó segítséget találsz a Dslr fényképezőgépes fotózáshoz, fotózási módszerekhez, beleértve a teleobjektíves és távcsöves fotózást is. 

Mobiltelefonos asztrofotózás leckék - segédletek

 Megismerkedünk a mobiltelefonunk kamerájával, beállításaival és az asztrofotózásra történő felhasználásának lehetőgégeiről. Megismerkedünk ingyenes  programokkal és azok beállításaival, használatukkal. 

Mechanika megismerése, beállíása és ötletek menüpont

Megismerkedünk az állványokkal, csillagászati mechanikákkal és azok rendeltetésszerű használatával, Tippeket ,trükköket tanulunk , hogy minél jobban kit tudjuk használni a felszerelésünkben rejlő lehetőségeket. 

Képfeldolgozás és Ingyenes programok használata

bemutatom azokat az ingyenes programokat, amik segítségével fel tudjátok dolgozni az asztrofotótok és videótok. Lesz itt minden, bolygó, mélyég fotók feldolgozása és különböző ingyenes program használata a gyakorlatban.